MİLLET AK CUMHUR HALK İTTİFAKLARI
MİLLET AK CUMHUR HALK İTTİFAKLARISeçime üç gün kala, biz de bir siyaset değerlendirmesi yapalım dedik. Ülkemizin yönetim şeklinin değişmesi yani cumhur başkanlığından yarı başkanlığa geçilmesi çerçevesinde, uyum yasalarına uyumlu olarak partilerin de ortak hareket etme süreçleri başlamıştır. İlk birliktelik anlaşması yapan partileri ise; MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) ve Akp (Adalet ve Kalkınma Partisi) olup, bilikteliğe CUMHUR İTTİFAKI adını vermişlerdir. 1) MHP'nin "M" harfinin "Milliyetçi ; Türk Milletçisi" söcüğünü temsil etmesi 2) Akp'nin "biz milletin oyu ile iktidara geldik" söylemi
3) Akp'nin yapı gereği bırakn sahip çıkmayı, Cumhuriyet'in değerlerine kökten karşı olması vb. bir çok nedeni göz önünde bulundurursak, bu ittifakın adının Cumhur İttifakı değil de "Millet İttifakı" olması gerekirdi.
Karşı taraf olarak ; CHP (Cumhuriyet Halk Partisi ) ve diğer partiler MİLLET İTTİFAKI adıyla birlikteliklerini kurmuşlardır. 1) CHP 'nin "C" harfinin "Cumhuriyet" söcünüğü temsil etmesi 2) CHP'nin ve diğer partilerin çoğunun Cumhuriyet değerlerine sahip çıkıyor olmaları 3) Atatürk'ten sonraki dönemlerde, CHP'nin "Millet ; Türk Milleti" kavramına karşı olması vb.bir çok nedeni göz önünde blundurursak, bu ittifakın adının da Millet İttifakı değil de "Cumhur İttifakı"
olması gerekirdi.
Başka çelişkiler de var. Türkiye,yeni seçme ve seçilme düzenine geçerken,ABD'yi kısmen örnek almıştır. Buna göre
1) ABD'de Cumhuriyetçiler sağı temsil etmektedir. Türkiye'de biz sağız diyenler son yıllarda en iyi demokratın kendileri olduğunu söylemektedirler.
2) ABD'de Demokratlar solu temsil etmektedir. Türkiye'de ise demokratlar genellikle "millet" kavramına karşı gelmektedirler.
Bu adlandırma bir tezat desek, bu söcük bu durumu tam karşılamıyor. Bunu anlatmak için "tam tersi" demek daha uygun düşer.Ülkemizin gerçeklerini bilen birisi olarak ben de alışılagelmiş "neyimiz düz ki" ifadesini kullanmanın tam yerinde olduğunu düşünmekteyim.
Hani bir çokları basımda yayın da yorumlar yaparlar ya...Biz de bir varsayım da veya öngörüde bulunalım. Bize göre ; İlk turda hiç bir aday % 50 üzerine çıkamayacaktır. 2.turda bu millet; mevcut kişiye son bir yetki daha verecektir. Mecliste salt çoğunlu alamamaın da etkisiyle,işler iyi gitmeyecektir.Bu durumda ;
en az bir yıl, en fazla iki yıl içinde tekrar erken seçime gidilecek ve akp iktidar devri kesin olarak kapanacaktır. Biz tarafsızca, sadece kendi tahminimiziyazdık.Kimse alınmasın.
24 Haziran 2018 Pazar günü seçim vardır. Vatandaş olarak herkes gidip oyunu kullanacaktır. 25 Haziran 2018 Pazartesi veya 9 Temmuz 2018 Pazartesi günü sonuç ne olursa olsun halkın takdirine uyup yeni bir güne başlamaktır.
NAFİ ÇAĞLAR
21 Haziran 2018 Perş.
K.Çekmece / İstanbul
Açıklama ; Politika yapmıyorum, yapmak istemiyorum. Yorum yazmak isteyenler. Cevap hakkı doğurmayacak biçimde saygılı olarak yazabilirler. Ben de zamanım oldukça cevap vermeye çalışırım.
Yorumlar -
Yorum Yaz